Joop Wieringa

Joop speelt guitarron, percussie en zingt

t-gevolg-joop-wieringa2-2014Naast een werkzaam leven in ‘Het Groen’ heb ik een stevig Werelddans-demonstratieleven achter de rug, met daarnaast ijkpunten als docent, choreograaf en maker van een nieuwe Nederlandse dans. In die periode was ik ook bestuurslid bij enkele verenigingen en stichtingen. Ook was ik lid van een shantykoor en van een Balkankoor.

Bij mij komt alles redelijk spontaan voorbij,  voordat ik het weet ben ik weer ergens bij betrokken, zoals bij de organisatie en de tekstaanlevering voor een grote show op ’t Preuvenement te Maastricht. Of bij de presentatie van Roemeense en Hongaarse bands die Nederland bezoeken. Het komt op mijn pad en ik roep niet gauw “nee, niet voor mij”. Zo weet je wat je kunt en wat beslist niet. “Het Leven Leert Je” en daar steek je wat van op.

Waar zijn toch die geraniums waar je achter kan? In deze fase van mijn muzikale leven ben ik radiopresentator bij twee radiostations met het programma Avondland, dat vol zit met moderne en traditionele wereldmuziek. Ook ben ik nog bestuurslid bij Stichting Mokum Folk. Nu ben ik al geruime tijd van mijn leven muzikant, betrokken (en betrokken geweest) bij enkele folkbands. Op dit moment:  The Bikeshop Band en ’t Gevolg. De instrumenten waar ik mee speel zijn: contrabas, guitarron, bodhran, cajon, darabuka en washboard. En oh, ja ik zing ook nog steeds. Mijn muzikale liefde gaat uit naar Keltisch, Balkan, americana. Maar een mooie Argentijnse chamame’ kan mij ook bekoren.

 

Scroll naar boven