Doortje Schroevers

Doortje speelt viool, fluit en levert een belangrijke vocale bijdrage

t-gevolg-doortje-schroevers-2014Mijn naam is Doortje, een naam waar ik trots op ben. Er zijn veel associaties op te verzinnen en de meeste kunnen mij bekoren. Denk maar eens aan Doortje Dartel. Het is voor mij vaak moeilijk stil te zitten. Met name als ik muziek hoor, heb ik zin om mee te doen, op welke manier dan ook (spelen, dansen, zingen).

Muziek is mijn grote passie. Ik begon er al jong mee. Als tweejarige zong ik mijn eerste liedjes, op achtjarige leeftijd had ik mijn eerste vioolles. Inmiddels ben ik al vele bandjes, koren en ensembles verder. Klassieke muziek, volksdansmuziek, cajunmuziek, kerkmuziek, je kunt het zo gek niet verzinnen of ik heb er even aan geroken.

In 1992 deed ik auditie bij folkgroep Windvlaag. Gelukkig werd ik aangenomen, want op deze wijze muziek maken was en is nog steeds precies wat ik wilde. Traditionele muziek uit veel verschillende landen en dan proberen er zelf een mooi eigen nummer van te maken. Voor ’t Gevolg gebruik ik al mijn eerdere ervaringen voor het maken van arrangementen. Het is leuk om in je hoofd iets te bedenken en het daarna van de band terug te horen.

Ik hou van het geluid van akoestische instrumenten en meerstemmige zang. Ik wil daar graag mee experimenteren. Het is leuk om de eerder geleerde regeltjes los te laten, waardoor je vaak verrassende vondsten krijgt. Van Balkan tot Ierland en van Scandinavië tot Mexico, van mij mag alles op het repertoire. Slechts één criterium is voor mij belangrijk. We moeten er met z’n allen plezier in hebben muziek met elkaar te maken.

Scroll naar boven