’t Gevolg

’t Gevolg bestaat sinds 2005 en brengt met een akoestisch instrumentarium (o.a. viool, fluit, trekharmonica en gitaar) een gevarieerd muzikaal programma. De groep maakt zelf arrangementen van traditionele muziek uit zeer uiteenlopende landen: van Mexico tot Zweden, van Frankrijk tot Macedonië. Ook de Nederlandse muzikale traditie wordt niet vergeten. Afwisseling is in het repertoire een belangrijk element.

‘t Gevolg werkt minder voor de hand liggend repertoire uit, zowel voor ons eigen plezier, als om luisteraars te verrassen. Tegenstemmen, onverwachte ritmische effecten en spanningsopbouw zorgen voor verrijking van de liederen en instrumentale stukken.

Nu eens ingetogen, dan weer onstuimig. Maar steeds dicht bij het hart.

In een intieme omgeving, voor een aandachtig luisterpubliek, komt ‘t Gevolg uitstekend tot z’n recht. Maar natuurlijk speelt de groep ook met plezier op markten en feesten, in theaters en cafés.

Van ‘t Gevolg verschenen de CD’s Van liefde en andere pijn en Tussen feest en misère. De CD’s bevatten nummers uit verschillende windstreken. De eerste CD werd opgenomen en gemixt in de geluidsstudio van Jan-Paul van der Meij in Wijk aan Zee. Tussen feest en misère werd opgenomen in Studio Jottem in Wormerveer door Jaad Tal.

Scroll naar boven