19 april 2012 lovende recensie Altcountry Forum

Van Johan Schoenmakers, volledige tekst op Altcountry Forum

(…) “Van Liefde en Andere Pijn” laat een verscheidenheid aan muziek uit diverse windstreken horen waarvan het gebruik van de akoestische gitaar, viool, mandoline, banjo, bodhran, mondharp, blokfluit, trekharmonica veel ruimte biedt voor sprankelende, melancholieke, opzwepende, verstilde, warme en harmonieuze momenten.  De meerstemmige zang, de pure speelvreugde en de losse speelstijl met een eigentijdse vinger in de pap zorgen op het nieuwe album van ‘t Gevolg voor een leuk volksrepertoire met traditionele nummers, dat wat mij betreft onterecht een hoempapa-imago heeft gekregen en regelmatig in de media wordt bestempeld als geiten-wollen-sokken-muziek.

Wat deze groep kenmerkt is de ongedwongen, ontspannen sfeer die het viertal in hun muziek stopt en de uitstekende arrangementele kwaliteiten van de muzikanten. De sterkste kant van dit album is het afwisselende scala aan liedjes uit de oude doos,  lopend van een Noord-Italiaans volksliedje (Verdolin Verdolineto) tot aan een instrumentale Canadese klompendans (Valse Clog). Van een liefdesliedje uit Macedonië (Jovano Jovanke) tot aan een treurmars zonder zang (Wedding Waltz) uit Oost-Europa.

De muzikale tradities van Nederland en België worden met elkaar verbonden in de jacht naar vrouwelijk schoon (De Jager) en in de Straatzangerskoningin, een nummer uit de muzikale catalogus van de Vlaamse folkgroep Rum. Bluegrass wordt vermengd met old time gypsy in de Amerikaanse conventionele nummers Wayfaring Stranger en het afsluitende My Dixie Darling. Een dikke proficiat van mij aan het adres van Doortje, Hans, Marcel en Piet, die mij met dit album een kleine vijftig minuten wist te plezieren, te boeien en te ontroeren.

De cd Van liefde en andere pijn is te bestellen via de website:
https://www.t-gevolg.nl (€ 12,00 excl. verzending)

Scroll naar boven